5.11.07

Διαβάσματα κυριακάτικα

Και κάτι πιο ανθρώπινο από το ασθματικό προηγούμενο, τα διαβάσματα του ΣΚ.

  • Αγόρασα Ρεβέρτε μετά από καιρό, το Ζωγράφο των μαχών, κι η αφορμή ήταν ένα άρθρο του Μ.Μητσού. Μέχρις στιγμής πάει πολύ καλά, ό,τι αναφέρεται στην κοινοτοπία του κακού που έλεγε και η Χάνα με ενδιαφέρει.
  • Αν η Καθημερινή γράφει το ανατριχιαστικό «αφηγώντας» -ίσως σολωμική ποιητική αδεία κατά το «διηγώντας»-καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τις υπόλοιπες εφημερίδες για ανθρώπινα ελληνικά.
  • Ε και από το έψιλον της ελευθεροτυπίας επληροφορήθην ότι το σύνδρομο από το οποίο πάσχω, έχει όνομα: bore out ! Εν τάχει, από bore-out πάσχουν όσοι νιώθουν ότι στη δουλειά τους δεν προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, βαριούνται (λιγουλάκι) και διαβάζουν για τον αυτισμό στο δίκτυο με την πρώτη ευκαιρία (το τελευταίο είναι πλάκα, αλλά είμαι εγώ). Ουελμπέκ, για μια ακόμα φορά τα έχει πει όλα..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οσο για το συνδρομο απο το οποιο πασχεις, μαλλον διαφωνω , μαλλον πασχεις απο το συνδρομο Wilson απο το οποιο πασχω και εγω. με πολυ δοση γελιου φυσικα....

Μαριλένα είπε...

Με τον Μητσό ήμασταν στην ιδια παρέα για κανα χρόνο, πριν από εικοσιπέντε περίπου χρόνια.

Μικρός που είναι ο κόσμος, ε; :))

Καλη βδομάδα να έχετε και καλό διάβασμα :))
xx

Μαριλένα είπε...

μαρία: θυμάμαι που είχες κάνει αναφορά σ' αυτό σε παλιότερο κείμενό σου στη Νόηση :-). Ό,τι κι αν λέω πιστεύω ότι εμείς είμεθα οι νορμάλ κι οι άλλοι οι λωλοί :-).
Μαριλέ μας: είναι μικρός ο άτιμος, το λένε και οι garbage :-)