7.3.08

Όπου νιώθω σαν την Ελένη Ζαφειρίου

Χτες ήταν λίγο άσχημη μέρα για το Ρίκο, οπότε η εργοθεραπεύτρια έπρεπε καταρχήν να τον ηρεμήσει. Μου έδειξε ένα πολύ ωραίο κόλπο, το «τικ-τακ»-«τικ-τοκ» κατ’ άλλους. Ο μεγάλος κάθεται στα γόνατα του και κρατάει το μικρό όρθιο Σε σφιχτή αγκαλιά ο μεγάλος αναγκάζει το μικρό να ισορροπεί πότε στο ένα πόδι πότε στοάλλο, λέγοντας παράλληλα «τικ-τακ»-ή «τικ-τοκ» σύμφωνα με την παραλλαγή. Ο συνδυασμός ισορροπίας και ρυθμού απεδείχθη πολύ ηρεμιστικός για το Ρίκο.

Εν συνεχεία άρχισε να τον ρωτάει διάφορα, πώς πήγε το σχολείο κλπ και πάνω στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι στο μυαλό του Ρίκου ακόμα δεν είναι ξεκάθαρος ο διαχωρισμός αγόρι-κορίτσι. Η τεχνική που ακολουθούσαμε (και συνέστησε να συνεχίσουμε αλλά πραγματικά εντατικά) ήταν «κοντά μαλλιά-αγόρι, μακριά μαλλιά-κορίτσι»-σενάριο που θα φανεί ότι πάσχει όταν φτάσουμε στον Κοργιαλλά. Πιθανολογώ ότι ο μικρός δεν το πιάνει περιμένοντας να του μιλήσουμε για τη "μικρή διαφορά με τις μεγάλες συνέπειες" κι όχι τρίχες και αηδίες, αλλά θα επιμείνω.

Τον άρχισε λοιπόν, «Ο Θοδωρής τι είναι? Αγόρι, γιατί έχει κοντά μαλλιά, η κυρία Μαρία τι είναι? Κορίτσι, γιατί έχει μακριά μαλλιά. Η μαμά τι είναι? Αγόρι ή κορίτσι?» Κι εκεί το δαιμόνιο τέκνο μού ρίχνει μια ματιά και αποφαίνεται «Η μαμά είναι κουρασμένη».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και δεν τον βούτηξες να τον αρχίσεις στα φιλιά;;;;

(παρασύρθηκα)


(απήντησα για τον Λαινγκ στο προηγούμενο, πάω στο δικό μου όσο έχουμε ρεύμα)

Καλημέρα!

athanasia είπε...

Kαλημέρα!

Και μετά, σου λέει ο άλλος, επιστήμων άνθρωπος, ότι στον αυτισμό δεν υπάρχει ενσυναίσθηση (empathy)...

Δίκιο θα έχει ο επιστήμων, αλλά -είτε από σύμπτωση, είτε από φωτεινό διάλειμμα, οι μη έχοντες ενσυναίσθηση τα λένε πολύ ωραία μερικές φορές!

:)))

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Τικ τακ, τικ τακ, για δοκίμασε το πιάνει..
Καλό σου τριήμερο κουρασμένε βούβαλε (έτσι για να είμαι και στο κλίμα των ημερών)

Μαριλένα είπε...

Holly,ναι, καλό ήταν, μάλλον ήμουν λίγο μίζερη κι έκανα μια γκριμάτσα του στυλ-μας δουλεύει?
Θα διαβάσω Λαινγκ.
Αθανασία, κι εγώ κάπως έτσι το είδα, κυνικές μέχρι το μεδούλι αμφότερες!
Νερίνα, Τζερόνιμο αν με έλεγες κ εντός κλίματος θα ήσουν και δεν θα είχα προσβληθεί. Και μού αρέσει κι ο Κούντερα αν θες να μάθεις!

butterfly είπε...

Θα συμφωνήσω με την holly. Άχου τον! Η Ελένη Ζαφειρίου ποια είναι;

Μαριλένα είπε...

Butterfly, επί δυο ώρες το πρωί έψαχνα να βρω μια φωτο της Ελένης Ζαφειρίου και δεν τα κατάφερα-σύμφωνοι δεν είναι αυτό για το οποίο ακριβώς πληρώνομαι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Δεύτερον, για κάποιο λόγο δεν έχω δει παλιό ελληνικό κινηματογράφο-πλην των fundamentals της Αλίκης Βουγιουκλάκη και μιας ταινίας της Καρέζη-το Δ.Διευθυντής.
Αλλά, ΑΛΛΑ λέω, η Ελένη Ζαφειρίου είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή μάνας. Εγώ είχα στο μυαλό μου το Βασιλάκη Καϊλα, οπότε η Ελένη Ζαφειρίου ήταν μονόδρομος.

butterfly είπε...

Χμ, δεν τη θυμάμαι γμτ. Η Βικιπαίδεια λέει κιόλας ότι έχει παίξει στο Δεσποινίς Διευθυντής-την "κυρία Σαμιωτάκη". Ο Σαμιωτάκης ήταν ο Αλεξανδράκης; Η ταινία πάντως είναι πολύ ωραία, το αυστηρό ύφος ομιλίας είναι πρότυπο. Όμως δεν μοιάζω στην Καρέζη. Τώρα αυτό δεν είναι αδικία; Ευτυχώς δηλαδή που δεν έχω και κοντά μαλλιά, να μου δώσει και ο Ρίκος το τελειωτικό χτύπημα.:D

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Δηλαδή η σχέση μας περνάει κρίση; την ανασφάλεια μου του μοναχοπαιδιού μέσα....:))))))))

Μαριλένα είπε...

Butterrfly, μη ρωτάς πολλά ενθυμούμαι λίγα πράγματα-ίσως μόνο την πολυπαιγμένη σκηνή με την Καρέζη να μιλάει τάχαμου γυναικεία-εκείνο το μακρόσυρτο "γυρίσατε"? έτερον ουδέν.

Νερίνα, δε φταις εσύ, εγώ φταίω, θέλω να μείνω ένα διάστημα μόνη μου, να σκεφτώ, να βρω τον εαυτό μου κλπ,ίσως να διαβάσω λίγο Κοέλιο βρε αδερφέ!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

We 'll Always Have Highsmith :)