11.3.08

Ένα χαλαρό τριήμερο

Την Κυριακή, παρέα με φίλους και το ενός έτους κοριτσάκι τους. Είναι φίλοι που δεν τους βλέπουμε πολύ συχνά και δεν ξέρουν τα του αυτισμού. Η μέρα εξελίχθηκε πολύ καλά, ο Θόδωρος ήταν σχετικά κύριος. Άλλωστε ένα ζευγάρι με μικρό παιδί είναι σαν ένα αυτάρκες απομονωμένο σύμπαν, με φωτεινή επιγραφή και ταμπούρλο να περνούσε ο Ρίκος διακηρύσσοντας την αυτιστική φύση του θα τον κοίταζαν αφηρημένα και θα γύριζαν στην απίθανη μικρή τους.

Βοηθούσε το ότι καθόμαστε έξω, χώματα, σκουλήκια, πέτρες μετά στη θάλασσα, και να θέλει να κάνει τη διαφορά ο αυτιστικός τύπος δυσκολεύεται. Πήγε να κάνει τσισάκια μεν στο σκάμμα-διότι όταν είναι έξω δεν υπάρχει επίγεια δύναμη που θα τον αναγκάσει να χρησιμοποιήσει τουαλέτα-αλλά απομακρύνθηκε εγκαίρως. Αυτή η σκηνή είναι πάντα γελαστική αν δεν έχει κανείς νεύρα: ο μικρός ρίχνει μια ματιά να υπολογίσει αποστάσεις και πιθανότητες επιτυχούς γονικής επέμβασης, αν κρίνει ότι αξίζει το ρίσκο κατεβάζει παντελόνια σε ανέλπιστο χρόνο και η αλληλουχία γεγονότων «γονιός αλλόφρων τρέχει να προλάβει, σηκώνει τέκνο ίνα αυτό κατουρήσει πιο μακριά» έχει πυροδοτηθεί.

Περάσαμε τόσο καλά, δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιοι θα μας λέγανε ότι χαλάρωσαν μαζί μας, πού να εγκαταστήσουμε και το τραμπολίνο-γίγα, ουρά οι επισκέπτες..

8 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Περπατώ εις το δάσος των μπλογκ και διαβάζω ποστ που περιγράφουν ανέμελα τριήμερα κι έχω φτιαχτεί.:-)

butterfly είπε...

Με μια δύσκολη μέρα να με περιμένει (δουλειά, όχι τπτ), με χαροποιεί πολύ που περάσατε ένα όμορφο τριήμερο!

Να σου πω, πάντως, εκτός από το ότι ο μικρός ήταν "σχετικά" (χαχα) κύριος και το ότι οι γονείς είχαν μικρό παιδί, εγώ είμαι σίγουρη κι ότι περάσατε καλά γιατί κι εσείς κι αυτοί είστε ανοιχτοί. Εσείς στο "ειδύλλιο" κι αυτοί στη "δυσκολία". Αυτό δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι!

Καλή σας ημέρα.

mamma είπε...

Πόσο χαίρομαι που χαλαρώσατε. Όλοι οι γονείς εκτιμούμε μια καλή ημέρα με τα Τρομερά Παιδιά μας.

Αν αρχίσει να σχηματίζεται ουρά και δημιουργηθεί ανάγκη για μηχάνημα καθορισμού προτεραιότητας, έχω τα κονέ με μεγάλη εταιρεία του χώρου.

ΥΓ. τραμπολίνο-γίγας; να μην το ακούσει ο Τρομερός Υιός μου (το λατρεύει!!!!)

athanasia είπε...

Kαλημέρα!

Ωραία νέα! Κι εμείς καλά περάσαμε. Το τραμπολίνο θα κόψει εισιτήρια...

:)

Ανώνυμος είπε...

κι' εμείς χαλαρώνουμε μαζί σας :)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

:)
(προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο διακριτική γίνεται)

Μαριλένα είπε...

Αθήναιο: καλά ήτανε όντως, βαθιά ανάσα μέχρι την 25η τώρα.

Butterfly, όσους φίλους έχω κρατήσει από το πολυτεχνείο δεν τους φοβάμαι-άσχετο?

Mamma, τι λέτε τι λέτε περί κοννέ, να μας αναλύσετε κατ' ιδίαν τα επαγγελματικά σας! Αλήθεια απεργείτε αύριο μεθαύριο? Εννοείται ότι ο τρομερός υιός δικαιωματικά παρακάμπτει την ουρά, σας ενημερώνουμε άμα τη αγορά και σας περιμένουμε!

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, χαίρομαι, σκέφτομαι να πάρω κάτι να αντέχει κι ενηλίκους πρέπει να είναι απελευθερωτική εμπειρία, :-).

Holly, περάσατε καλά?

Νερίνα, συνέλθετε άμεσα, για ποιο λόγο? Φιλιά :-)