14.3.08

My secret combination


Το ζητούμενο είναι να κάνουμε λίγο «μάθημα» με το Θόδωρο, τουτέστιν να συγκεντρωθεί και να απαντήσει σε 2-3 ερωτήσεις, να μάθει κάτι μικρό καινούριο κλπ.

Διαδικασία Α: ο Θόδωρος πακτώνεται στο τραπέζι, από τη μία τον συγκρατώ εγώ κι από την άλλη έχει τοίχο, αριστερό χέρι κρατημένο σταθερό πάνω στο τραπέζι. Δυο ασκήσεις προγραφής με στένσιλ που στόχο έχουν να τον συγκεντρώσουν κι αρχίζουμε: «Θοδωρή, βάλε τη γάτα ΑΝΑΜΕΣΑ στην κότα και το σκύλο». Ρίκος κοιτάζει φώτα μισοκλείνοντας τα μάτια, Ρίκος κοπανάει σαγόνι με χέρι, Ρίκος τσιτάρει Μπομπ μάστορα, Ρίκος αποπειράται να με φιλήσει (Ιούδας-like). Μια φορά αν δεν πέσει η απειλή η γάτα δεν μπαίνει πουθενά.

Διαδικασία Β: περφόρμανς ενός αγαπημένου παιχνιδιού από τότε που ο Ρίκος ήταν μηνών. Η μήτηρ παριστάνει ότι κοιμάται πάνω στον καναπέ. Αν ο Ρίκος κάνει κάτι συγκεκριμένο (παλιότερα απλώς φώναζε, μετά έπρεπε να πει μια συγκεκριμένη λέξη που του έλεγα να πει και τώρα ΄χουμε φτάσει σε NP complexity αιτήματα) η νεόκοπη Μαρίνα Αμπράμοβιτς πετάγεται αλλόφρων, τον κυνηγάει ενώ ωρύεται με μπάσα φωνή «ποιος με ξύπνησε?». Με αυτές τις προϋποθέσεις ο Ρίκος απαντάει σε ερωτήσεις «βάλε ανάμεσα ..», «άγγιξε πρώτα αυτό κ μετά το άλλο» και πλήθος άλλων συν ότι έχει την εικονιζόμενη φάτσα της απόλυτης ευτυχίας.

Τώρα μένει να πείσω μια δασκάλα να κάνει αυτή την απλή και συνάμα διασκεδαστική ρουτίνα κάθε φορά που θα ρωτάει το Ρίκο κάτι.

8 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Δεν είναι υπέροχοιαυτοί οι κώδικες επικοινωνίας μεταξύ ημών και των βλασταριών μας, λέω τώρα η άσχετη!!!
Καλή σας μέρα, Παρασκευή σήμερα

Μαριλένα είπε...

Δεν πίστευα ότι θα ζήσω να δω να φτάνει η συγκεκριμένη! Έχω ανοιχτό το παράθυρο, ακούω μουσικούλα, έχω ένα έγγραφο που δουλεύω να υπάρχει ανοιχτό και το πιο γρήγορο alt-tab του κτιρίου, παραγωγικότης στο -4.

butterfly είπε...

Η φάτσα του Ρίκου στη φωτογραφία είναι μετά τη Διαδικασία Βου; Φαίνεται πολύ χαρούμενος! Τέλειες οι μέθοδοι, το θεατρικό παιχνίδι σπίτι σας!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

mamma είπε...

Καλημέρα alt+tab!!!!! Εγώ να δεις!
Αυτό με το "ποιός με ξύπνησε;" μάλλον αρέσει σε όλα τα πιτσιρίκια, αυτιστικά και μη.
Καλό Σ/Κ!!!

Μαριλένα είπε...

Butterfly, μα είναι χαρούμενος, εγώ κοψομεσιάζομαι :-). Επίσης καλό ΣΚ!

Mamma, η μεγαλύτερη εφεύρεση ο συνδυασμός, την ώρα που τα πατάω δε, κοιτάζω ηλιθιδώς τον τύπο που μου μιλάει στα μάτια, κ καλά η κόμπρα που υπνωτίζει το κουνέλι.
Καλά να περάσετε :-)

Ανώνυμος είπε...

κοψομεσιασμένη μαμά,
Χρόνια του Πολλά !

(ελπίζω πως δεν κάνω λάθος)

:)

athanasia είπε...

Χρόνια πολλά!!!! :))

Μαριλένα είπε...

Holly, ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ, αν έχετε κι εσείς κανένα Θοδωρή ή Ντόρα ομοίως :-).

Αθανασία, oh sister where art thou? Ευχαριστώ πολύ!