4.9.08

Θέλω να πιστέψω

(που ψέλλιζε κι η συγκρατημένη πρωταγωνίστρια των X-files, που εμένα αν μου το έλεγε αυτός ή αυτός θα τσίριζα: «ΠΙΣΤΕΥΩ! ΠΙΣΤΕΥΩ!»)

Διαβάζω ότι θα πάρουν υπολογιστές οι μαθητές των ειδικών δημοτικών σχολείων και καλού κακού έχω αδειάσει ένα χώρο μη χτυπήσει το κουδούνι ο Στυλιανίδης αγκομαχώντας "το πισί πού να το βάλω, μαντάμ?"

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε χτες, ότι δεν θα υπάρξουν λειτουργικά κενά. Αμήν λέγω υμίν, διότι πέρυσι ένταξη δε βρήκαμε στο Γαλάτσι μέχρι Οκτώβρη.

Ειδικά για τα ειδικά σχολεία κενό δε σημαίνει, ωχ δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα η θεολόγος, πάμε για καφέ. Σημαίνει ότι ορισμένα παιδιά (κι ο Ρίκος κι ο Ρίκος, αγαπητό, αγωνιστικό κοινό) μέχρι να διοριστεί η συγκεκριμένη ειδικότητα (η ειδική παιδαγωγός συνήθως διορίζεται τον Οκτώβρη) θα τη βγάλουν σπίτι. Και φυσικά πρόκειται για ¨λειτουργικό και προβλέψιμο κενό", για ειδικό σχολείο μιλάμε, διάολε!

Για να δούμε.

16 σχόλια:

Maria είπε...

Φιλενας, γνωριζω παντως οτι ηδη εχουν φωναξει παρα πολλους ειδικους παιδαγωγους,πολυ μεγαλυτερο αριθμο ατομων απο οτι παλιοτερα.Περισσοτερες πληροφοριες θα εχω τις επομενες 2-3 μερες.

Μαριλένα είπε...

Μακάρι, κι εγώ πιστεύω ότι δε θα έβγαινε να κάνει τόσο προκλητικές δηλώσεις χωρίς να στηρίζεται κάπου, αλλά πάλι πολιτικοί είναι αυτοί, αυτή είναι η δουλειά τους. Από την άλλη έχω αγριευτεί μ΄αυτά τα προκάτ που βάζουν στα προαύλια.
Αλληλοσχολιαστήκαμε ταυτόχρονα :-).

mierdito είπε...

Και εγω ξερω οτι εχουν φωναξει ηδη κοσμο, απο την προηγουμενη βδομαδα. Ενω συνηθως τα πρωτα τηλεφωνηματα ηταν μετα τα μεσα Σεπτεμβρη.

Βγαλανε και καινουργια λιστα (ολοι στην ιδια) αντι για ξεχωριστη σε καθε περιφερεια. Οποτε λογικα θα παει και πιο γρηγορα απο δω και περα.

Την καλημερα μου

mamma είπε...

Εύχομαι να γίνουν όλα καλύτερα και γρηγορότερα από πέρισυ.
Καλημέρα.

houz είπε...

@marilena : έστειλα ήδη πρόταση για ειδικές περιφερειακές συσκευές.

@maria-maria : ευχαριστούμε για το σημερινό post και εγώ περιμένω τη συνέχεια επιτέλουσ κάτι και για το φιλοθεάμον ανδρικό κοινό.

Όντως έχουν γίνει νωρίτερα οι κινήσεις για την ειδική αγωγή.

Βέβαια με κάθε επιφύλαξη γιατί οι περισσότεροι εξακολουθούν να είναι ακόμα στην Χαβάη με τον Θωμά....

Θωμά έλα σπίτι
γιατί αρχίζει το σχολείο.

roula karamitrou είπε...

;Έσω έτοιμη Μαριλενάκι!
Αυτοί οι Θράκες είναι απρόβλεπτοι:))))
Πολύ γέλασα...ρε τον Εύρυ, δεσμευση
Καλημέρα και καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

ωραιο το blog σας, το παρακολουθω.. χαιρετισμους απο Λεωνιδιο!

angela είπε...

Μαριλένα και υπόλοιποι καλό χειμώνα να έχουμε.
Δυστυχώς εμείς χάσαμε φέτος το νήπιο λόγω πάνας , αν και το έχουμε δουλέψει το θέμα αρκετά και την έχουμε περιορίσει μόνο στον ύπνο αλλά για σχολείο ακομη δεν είμαστε θα μας δειξουν την έξοδο με την μία!!!
Μάλλον του χρόνου με μια επανάληψη νηπιαγωγείου την βλέπω και αν... :(
Για σας πάντως σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Αγγελική

angela είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
angela είπε...

Να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι σαν αφελής που είμαι, τα παιδιά με αυτισμό που δεν μιλάνε αλλά νοητικά δεν έχουν πρόβλημα, πάνε σχολείο κανονικά σε τμήματα ένταξης ή μόνο σε ειδικά (που στην περιοχή μας δεν έχει δηλαδή);;;
Δηλαδή είναι η έλειψη ομιλίας κριτήριο κατά;;;

athanasia είπε...

Δεν είναι κι άσχημα αυτά που διαβάζω, θέλω να πιστέψω. :)

Μαριλένα είπε...

Αερικό, ωραία νέα, για να δούμε-που λέω με κάθε ευκαιρία :-).

Mamma, αν ο Στυλιανίδης κάνει τη δουλειά του κι εσύ τη δική σου (ΝΑ πας να βγάλεις εισιτήρια!) ο Σεπτέμβρης θα πάει μια χαρά.

Houz, τέτοια μέιλ μου στέλνεις και μαζεύω υλικό για να αποβληθείς από το σύμπαν ίντερνετ.

mamma είπε...

Ωπα! Πρωινή κατσάδα! Κι έχεις και δίκιο...

Φιλιάααααααα [δλδ. πάω ΝΑ βγάλω εισιτήρια] :)))))))))))

Μαριλένα είπε...

Ρουλάκι μας, μακάρι, πάντως ακούγεσαι σαν να μην το πιστεύεις :-).

Leonidiog, σας ευχαριστώ πολύ.

Angela, κανονικά η πρόταση και για μας ήταν επανάληψη του νηπιαγωγείου, αλλά δε θέλαμε να χάσουμε τη θέση του Ειδικού που άνοιξε. Μην αγχώνεσαι και μη λες για του παραχρόνου, τα παιδιά κάνουν μεγάλες προόδους το καλοκαίρι. Θυμάμαι σε μια συνάντηση που είχα με τον παιδοψυχίατρο ότι μου έλεγε κανονικά θα ΄πρεπε τα παιδιά να αξιολογούνται αρχές Σεπτέμβρη για να αποφασιστεί η εκπαιδευτική βαθμίδα-συνεχίζω.

Μαριλένα είπε...

Angela, για την ερώτησή σου δεν ξέρω, εμείς προσεγγίσαμε κατευθείαν ειδικό σχολείο. Όταν την περασμένη χρονιά κινδυνεύαμε να μείνουμε σπίτι μας, μας συμβούλεψε ένας άγιος άνθρωπος να κάνουμε χαρτούρα και να την κοινοποιούμε και στο Συνήγορο του Παιδιού. Τελικά με τη μνεία του Συνηγόρου μας δέχτηκε η σύμβουλος και αυτό που πετύχαμε ήταν η ιδιωτική συνοδός. Δλδ πετύχαμε να τη δεχτεί η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς δωρεάν δημόσια παιδεία. Δεν ξέρω, τηλ έχουμε η μια της άλλης αν θες μιλάμε, αν και μανούλα σ' αυτά είναι o Houz και η Μαρία-Μαρία.

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, ναι, καλά ακούγονται. Είδες παραπάνω που την πρόγγηξα τη mamma, για το θέμα μας, διότι έφυγες εσύ και τα φόρτωσε στον κόκκορα!