5.9.08

Περίπου επετειακό

Χτες (όπως ένα χρόνο πριν) ήμαστε στο γιατρό για τα κρεατάκια. Τότε ο Ρίκος είχε φτύσει το γιατρό την ώρα που τον εξέταζε. Ευχόμουν να με καταπιεί η γη εκείνη τη στιγμή, το είχα πάρει πολύ βαριά και κάπως έτσι ξεκίνησα το ευγενές σπορ του μπλογκάρειν. Είχε κλειστεί η εγχείριση, έτυχε να κάνει επιληπτικές κρίσεις μια μέρα πριν, κι έτσι πήγαμε πάλι φέτος να κλείσουμε.

Φέτος, πριν μπούμε στο ιατρείο απαγγείλαμε τη λίστα (όσοι ανακατεύονται εύκολα σταματάνε εδώ): «μέσα, στο γιατρό, δεν τρώμε νύχια, δε φτύνουμε, δεν αφήνουμε πορδάκια, σύμφωνοι?»

Αφού ο Ρ συμφώνησε ορμήσαμε στους καναπέδες της αίθουσας αναμονής και παίξαμε μανιωδώς UNO περιμένοντας τη σειρά μας.

Μετά στα φουσκωτά απέναντι, είχαμε άλλη λίστα: «δε σπρώχνουμε παιδάκια, δε χτυπάμε κανέναν, περιμένουμε τη σειρά μας στη σκάλα»-εδώ τα πορδάκια είναι ελεύθερα, όπως θα διαπιστώσουν οι πιο παρατηρητικοί.

Το κόλπο να του τα υπενθυμίζουμε κανόνες προφορικά πιάνει πολύ στο Ρίκο, παρότι λένε ότι οι αυτιστικοί λειτουργούν πιο εύκολα οπτικά, ένα χρόνο μετά είμαστε ακόμα λίγο περισσότερο «στο πρόγραμμα».

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ομοιως λειτουργει και με τον Παυλο,αν αφαιρεσεις και το "δεν" πριν απο καθε προταση και κανεις τις προτασεις να μη δειχνουν αρνητικες και απαγορευτικες ,θα δεις οτι θα ανταποκρινεται ακομα καλυτερα στο μελλον

Παραδειγμα:
αντι να πεις "δεν αφηνουμε πορδακια στο γιατρο" ,βγαζεις το "δεν" και λες : "πορδακια αφηνουμε μονο οταν ειμαστε εξω ,στον παιδοτοπο ,στη βολτα,στο δρομο κλπ"

φιλια, τρεχωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα, μετα ρωτας τον Ρικο,
- Πού αφηνουμε πορδακια Ρικο?

Αν σου απαντησει " μονο εξω" τοτε σιγουρα εχει μπει μεσα του ,οταν δηλαδη κανει αυτος την επαληθευση

mamma είπε...

Αν κατάλαβα καλά πλησιάζουν μπλογκογενέθλια;

:)

mamma είπε...

Καλημέρα δεν σας είπα.

Καλημέρα κυρίες μου :)

houz είπε...

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗ


http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne080903.txt

Μαριλένα είπε...

Μαρία, σωστή παρατήρηση, προσπαθώ να την εφαρμόζω όσο μπορώ. Διαισθάνομαι ότι με τα πορδάκια με έχεις πάρει στο ψιλό-και δικαίως μάλλον :-).

Mamma, περίπου, κάπου εδώ πρέπει να είναι-ή ήταν.

Houz, thx :-).

athanasia είπε...

Kαλώς σας βρήκα και πάλι. Συγκρατώ ότι το επετειακό σημειώνει σημαντική πρόοδο σε ορισμένα θεματάκια που φέρνουν τις μαμάδες σε δύσκολη θέση...

Καλό Σαββατοκύριακο! :)

Ανώνυμος είπε...

δεν σε πηρα στο ψιλο φιλεναδα, εγω ακομα και τωρα λεω στον Παυλο "πού κανουμε τσισα Παυλο?" και αυτος απανταει "μονο στην τουαλετα" .

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, ακριβώς, αυτό ήταν το νόημα του ποστ-αν υποθέσουμε ότι το ποστ είχε νόημα.

Μαρία, ναι πιδί 'μ, εμένα τα λες? :-)