13.11.08

Παρατηρώντας το Ρ

Ο Ρίκος αποπειράται εσχάτως κάτι υποτυπώδη αστειάκια. Το σενάριο είναι το εξής, ενώ κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, αρχίζει τα ανάποδα πεταρίσματα (αυτή την καρτουνίστικη κίνηση προσπαθώ να περιγράψω) και ωρύεται: «πέεεεεφτω».

Άλλο στοιχείο του που αναδύεται είναι η έμφυτη τάση προς τη ραστώνη, «πέρασες καλά στην εκδρομή?» «Θέλω αύριο πάλι εκδρομή, όχι μάθημα».

Τις τελευταίες μέρες επαναλαμβάνει μια δυο ακατάληπτες φράσεις-κραυγές, μάλλον από το σχολείο και τις δοκιμάζει μεγαλοφώνως με μας. «Δεν καταλαβαίνω», λέμε και πάμε όλοι παρακάτω.

5 σχόλια:

Maria είπε...

...και καλα κανεις, ειναι ψυχοφθορο να προσπαθουμε να τα καταλαβουμε ολα , ολες τις στιγμες,
μερικες φορες ειναι καλυτερα να τα αφηνουμε,το πιο πιθανο ειναι η συμπεριφορα αυτη να σταματησει,

Ανώνυμος είπε...

Αντί να λέτε "δεν καταλαβαίνω", δοκιμάστε να επαναλάβετε τις φράσεις - κραυγές ακριβώς όπως τις λέει και αμέσως μετά από αυτόν. Αν σας κοιτάξει περίεργα (τι κάνουν τώρα;)μη μιλήσετε μέχρι να ξαναρχίσει ο Ρίκος. Το κόλπο είναι παλιό, δεν πιάνει πάντα, αλλά αν πιάσει "υποχρεώνει" τον κάθε Ρίκο να γίνει όσο σαφέστερος μπορεί.
Καλημέρα
Βαγγελιώ

mamma είπε...

Καλημέρα.
Συμφωνώ με την Μαρία αλλά μια φορά [παλιότερα] που είχα την έμπνευση να κάνω αυτό που λέει η Βαγγελιώ είχα ξεκαρδιστεί από την αντίδρασή του. Και τώρα που το διάβασα, νομίζω πως θα το επαναλάβω σε πρώτη ευκαιρία:)

MiKy είπε...

τα ακατάληπτα ειναι ο κανονας για μας!κανουμε το κόλπο της Βαγγελιώς αλλά δεν πιάνει.στην καλύτερη περίπτωση εχουμε ενα ωραίο γέλιο (που καθόλου δεν το υποτιμώ).

Μαριλένα είπε...

Μαρία, αντιγράφει κάποιο συμμαθητή, αυτό συμβαίνει.

Βαγγελιώ, απάντηση και ντοκουμέντα αύριο κ σας ευχαριστώ πολύ.

Mamma, ένα βήμα μπροστά πάντα :-). Ένεκα το αόκνως :-p.

Μιράντα, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα-φιλιά.