14.11.08

Ίσως όχι Μυταράς



αλλά στα σχεδιάκια που έχουν κάτι φλιτζανάκια του καφέ, ε σ’ αυτά ρίχνουμε στ΄αυτιά.

Αριστερά οι τελίτσες του Θόδωρου. Όποτε καθόταν στο τραπεζάκι για τις εργασίες, η ρουτίνα ήταν μια γραμμούλα στο τετράδιο μια κουκίδα στο fresco.

Τώρα που αλλάξαμε τοποθεσία στο τραπεζάκι η Πέγκυ πρότεινε, κι εγώ ζωγράφισα και κρέμασα την πεταλούδα-βαμπίρ, ώστε όταν ο Ρίκος κάνει κουκίδα να διακοσμεί την πεταλούδα και όχι τον τοίχο. Και μετά βουρ με τον καμβά υπό μάλης για το Λουμίδη.

ΥΓ. Εφαρμόσαμε τη συμβουλή σου, Βαγγελιώ. Απορώ γιατί κλείνει τ’ αυτιά του, εγώ απλώς επανέλαβα το μουκανητό στην ίδια ένταση :-).

12 σχόλια:

Maria είπε...

Ο,τι και να κανεις, η πρωτη φωτο ειναι ..σουπερ ντουπερ.
Η πεταλουδα πιλυ ...σικιε μου κανει.

(Αναλαμβανετε διακοσμησεις εσωτεριμων χωρων? θα σας χρειαστω)

καλημερες

Ανώνυμος είπε...

το παιδί είναι Pollock κανονικότατος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρίκος έχει πλήρη επίγνωση των ακατάληπτων που λέει("Ξέρω ότι τώρα δεν με καταλαβαίνουν και το απολαμβάνω"). Κλείνει τα αυτιά του διεκδικώντας τη μοναδικότητα. ("Μόνο εγώ θα είμαι ο περίεργος εδώ μέσα. Όλοι με κοιτούν κάπως όταν κάνω ταρζανιές"). Συνέχισε. Ή θα σταματήσει ή θα γίνει σαφής. Πάντως, γελάει (μαζί σου;). Και αυτό είναι μέγα κέρδος.Για τη ζωγραφική δεν έχω λόγια. Κρατάς επετηρίδα υποψήφιων αγοραστών;

Καλημέρα
Βαγγελιώ

mamma είπε...

Από τις καλύτερες πόζες που έχεις ανεβάσει!
Μπράβο Ρίκο :)

butterfly είπε...

Κάθε φορά θέλω να στο γράψω και κάθε φορά το ξεχνάω - ο Ρίκος είναι μεγάλη μούρη! Και Pollock, και Μπομπ ο Μάστορας και απ'όλα :) Άκου πεταλούδα βαμπίρ! χεχε

Φιλάκια, καλό σαββατοκύριακο, tgif!

athanasia είπε...

Ωραία φατσούλα! Για τον τοίχο, δεν αφήνετε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές να δοκιμάσει το παιδί με κάτι εκφραστικότερο και μονιμότερο? Έχει έξοδα ο αυτισμός, ας βοηθήσει κι ο Ρίκος-Pollock...

Καλό Σαββατοκύριακο, ας κοιμηθώ κι εγώ λιγάκι επιτέλους, μας έφαγε το μερονυχτοκάματο αυτές τις μέρες - και, όχι, δεν φταίει η Χριστίνα για την νύστα μου. :)

Υ.Γ. Το κόλπο της Βαγγελιώς κάποτε το πρωτοέκανα αυθορμήτως (από αμηχανία και αντίδραση του τύπου "μόνο εσύ δηλαδή, εμείς δεν έχουμε ψυχή?"). Η Χριστίνα με κοίταξε με απορία ("πάει, της έστριψε" σκέφτηκε?), πάντως τα περίεργα μουγκανητά-τσιρίγματα σταδιακά τα περιόρισε πάρα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Το κόλπο δεν είναι της Βαγγελιώς. Ολόκληρη θεωρία ("του καθρέφτη") έχει αναπτύξει η Τζόρνταν πάνω σ΄αυτό. Αναλυτικά στα βιβλία "Αυτισμός" του Πέτερς και "Κατανόηση και διδασκαλία των παιδιών με αυτισμό" των Τζόρνταν και Πάουελ, αμφότερα εκδόσεις της Ε.Ε.Π.Α.Α.

Βαγγελιώ

houz είπε...

Κατοπτρικοί νευρώνες

Διάβασε σχετικό post στο :
http://autismos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mirror_neuron

Μαριλένα είπε...

Μαρία, στη διάθεσή σας, μελέτη εγκατάστασης, πιλοτικό, εγγύηση καλής λειτουργίας και παράδοση με το κλειδί στο χέρι.

Holly, είναι κι η δική του Πέγκυ μπορεί να μην είναι η Γκούγκενχάιμ, αλλά είναι εξίσου πολύτιμη.

Βαγγελιώ, είχα όντως διαβάσει για τα καθρεφτικά κύτταρα αλλά δεν είχα καταλάβει ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα :-).

Μαριλένα είπε...

Mamma, καλή είναι όντως, σ' ευχαριστώ.

Butterfly, αυτό είναι θα του λέει κάνε κουκίδα πάνω στη Butterfly!! (αστείο αυτιστικού τύπου)

Αθανασία, λαμπρή ιδέα, μια προωθητική καμπάνια κ βγάλαμε τη λογοθεραπεία της χρονιάς-μα πόσο πασέ μπορώ να γίνω...Καλή ξεκούραση!

Βαγγελιώ, ευχαριστώ για τη βιβλιογραφία, το ένα το έχω διαβάσει νομίζω, αλλά ποιο? (ηλίθια απορία).

Μαριλένα είπε...

Houz και ανώνυμε, εσείς μπορεί να κοροϊδεύετε, αλλά όντως είχα διαβάσει γι' αυτά και για του λόγου το αληθές ιδέτε εδώ. Άλλο που χρειάστηκε η Βαγγελιώ για να τα εφαρμόσω..