14.6.09

Τέλος της χρονιάς


Το τραγούδι που ακούγεται το έμαθα στη γιορτή του σχολείου. Το συγκρότημα λέγεται Αερικά, αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες, το cd λέγεται Αερικά και Φίλοι και στο συγκεκριμένο τραγούδι συμμετέχει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Όπως κι αν ακούγεται, όταν έκαναν τα παιδιά του ειδικού-Ρίκου συμπεριλαμβανομένου- ένα μίνι χορευτικό υπό τον ήχο του τραγουδιού, η ευσυγκίνητη μανούλα ομολογεί ότι έριξε ένα πολύ λυτρωτικό κλάμα (ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος).

Επειδή το να θολώσω τα πρόσωπα στο βίντεο μού ήταν δύσκολο, διάλεξα μερικές από τις εικόνες από το cd που μας έδωσαν με το τέλος της χρονιάς. Οι τελευταίες είναι από τη γιορτή που έγινε μαζί με το συστεγαζόμενο κανονικό νηπιαγωγείο.

Κύριε Θωμά Γκόγκο, κυρία Κατερίνα Χαλαστάνη, Μαρία, Γαρυφαλλιά, Βασίλη, Ιουλία (όχι λιγότερο κύριοι και κυρίες αλλά δε θυμάμαι επίθετα) ευχαριστούμε για την καλύτερη χρονιά που έχει περάσει ο Ρίκος σε σχολείο, την πρόοδο που έκανε σε όλους τους τομείς, την αγάπη με την οποία τον περιβάλλατε και την αίσθηση που του δημιουργήσατε ότι ανήκει στο σχολείο.

Του χρόνου βέβαια ξεκινά μια νέα χρονιά, κύριος οίδε ποιοι θα είναι μαζί μας και ευελπιστούμε μόνο να έχουμε την ίδια τύχη, καθότι η πλειοψηφία των διδασκόντων σε ειδικά σχολεία είναι πάντα αναπληρωτές, μια εξαιρετική διευθέτηση ειδικά για τα αυτιστικά παιδιά που τόση ανάγκη έχουν τη σταθερότητα στο περιβάλλον τους (ήδη δρομολογούνται περίεργες εξελίξεις με τα λεωφορεία των ειδικών σχολείων).

Σε κάθε περίπτωση περάσαμε μια χρονιά μέτρο σύγκρισης για τα επόμενα χρόνια αποκλειστικά χάρη στην αγάπη, την ανθρωπιά και την ευσυνειδησία των ανθρώπων του σχολείου μας, μακάρι να είναι κι οι επόμενες έτσι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ (ΚΑΘΕ) ΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.
ΒΑΓΓΕΛΙΩ
Υ.Σ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑ - ΓΙΑ ΟΛΑ.

athanasia είπε...

Κι έλεγα τί έγινες σήμερα...

Και με πήραν κι εμένα οι βρύσες...

Όλες οι χρονιές έτσι! Κάτι ν' αλλάξει...

The Gasbird Familly είπε...

Πολλά δάκρυα τις τελευταίες μέρες!!!!Δάκρυα χαράς , περηφάνιας, συγκίνησης , ελπίδας ....
Πολλά μπράβο στα παιδιά μας που προσπαθούν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,πολλά μπράβο και στους εκπαιδευτικούς τους που τα στηρίζουν και τα βοηθούν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ στα δύσκολα μονοπάτια που περπατούν!
Να είναι όλοι καλά !!!

popelix είπε...

Σνίφ-σνίφ ... γιατί με πιάνει πάντα συνάχι όταν κλαίω ... Εύχομαι τα καλύτερα για του χρόνου και στέλνω πολλά φιλιά στον υιό και στη μάνα του.

Μαριλένα είπε...

Βαγγελιώ, μακάρι για όλους μας.

Αθανασία, ευχαριστούμε.

Gasbirdίνα, να καμαρώνουμε τους Θοδωρήδες μας.

Popelix, σ' ευχαριστούμε πολύ, ανταποδίδουμε :-).

angela είπε...

Περιμένω και εγώ να ζησω αυτες τις συγκινητικές στιγμές του χρονου που θα παει ο μικρος στο ειδικο νηπιαγωγειο της Ραφήνας που τον εγραψα! Αντε Μαριλένα καλο καλοκαιρι και καλη προοδο για τον επομενο χρονο ευχομαι στον Ρικο σου.
Μεγάλωσε και ομορφηνε και αλλο το παλικάρι σου!!!
Αντε και του χρονου
Αγγελική

Μαριλένα είπε...

Άντζελα, όλα να πάνε καλά για όλους μας, αυτό το άγχος από χρονιά σε χρονιά είναι κάτι που δεν μπορεί να το φανταστεί άνθρωπος. Να μου φιλήσεις το Νεκτάριο.

mamma είπε...

Πολύ συγκινητικό το κείμενο και το τραγούδι. Να' στε καλά και του χρόνου καλύτερα ή έστω στα φετινά καλά :))))