13.10.09

Η ειδικότης μας

Μαθαίνω από την Π για το ποιον, το βίο και την πολιτεία του Ρίκου στο σχολείο. Τα παιδιά κάνουν κύκλο, η Π. είναι με το Ρίκο, απέναντι του είναι ο Κώστας. Οι κανόνες του κύκλου είναι οι πασίγνωστοι και πολυφαγωμένοι στη μάπα, κάθομαι στη θέση μου, περιμένω τη σειρά μου κλπ.

Ο Ρίκος, όταν δεν τον βλέπει ούτε η Π ούτε η δασκάλα, καθοδηγεί από απέναντι χαμηλόφωνα τον Κώστα: «σήκω από τη θέση σου». Ο Κώστας (λόγω της εξουσίας που εμπνέουμε ως οικογένεια μάλλον) σηκώνεται πάραυτα, η δασκάλα του φωνάζει να καθίσει. Ο Ρίκος περιμένει να βρεθεί πάλι εκτός επιτήρησης, επαναλαμβάνει με το βλέμμα της κόμπρας το πρόσταγμα. Το αυτό μέχρι που έσπασαν τα νεύρα του Κώστα από τις αντικρουόμενες εντολές και πήραν και το Ρίκο είδηση οι δασκάλες.

Σε δεύτερη φάση μας είπαν ότι το είχε εμπλουτίσει με ένα «πήγαινε κι άνοιξε την πόρτα». Έχει την πλάκα του το σκηνικό, αλλά μ’ αυτό το ταλέντο να βρίσκει το ευαίσθητο κουμπί του καθενός και να τον φέρνει στα όρια του πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.

8 σχόλια:

mamma είπε...

Κάτι μου λέει ότι το ψαρωτικό ύφος το έχει κληρονομίσει από τη μανούλα :)

υγ. επειδή κάθομαι σε δανεικό πισί το οποίο μου αντιστέκεται σφόδρα, αν τυχόν εμφανιστεί το παρόν σχόλιο παραπάνω από μία φορές, παρακαλώ να επέμβεις και να κάνεις delete

emma είπε...

Εχει την πλακα αλλα ειναι και τοσο εξυπνος! Αναρωτιεναι "γιατι", τι παιρνει απο την ασκηση?
"βλεμμα της κομπρας" :-)

athanasia είπε...

Αυτό που ίσως αξίζει να κάνετε με αυτό το σκηνικό είναι να του δώσετε ευκαιρίες να προχωρήσει περισσότερο αυτή την συναισθηματική εξυπνάδα, επί της οποίας είναι ολοφάνερο ότι έχει σημειώσει μεγάαααλη πρόοδο!

Δεν ψάχνεις να δεις αν θα μπορούσε να κάνει κάτι σε Σαββατιάτικο πρόγραμμα ΧΕΝ, προσκόπων ή ό,τι άλλο? :)

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι όχι μόνο έχει καταλάβει αλλά κι εφαρμόζει "με μυαλό" όλα αυτά για τα οποία εκπαιδεύεται. Δεν χρειάζεται να ξαναπώ ότι είστε σε πολύ καλό δρόμο. Όχι για να επαναπαυθείς αλλά για να συνεχίσεις την καλή προσπάθεια.
Βίκη

Ανώνυμος είπε...

Καριέρα Mentalist το τέκνο

Ιωάννα είπε...

Προβλέπω καριέρα στο στρατό! :))))
Σε πολύ καλό δρόμο σταθερά!

Μαριλένα είπε...

Mamma, class και authority, όπως το λες.

Έμμα, πλάκα έχει αλλά πρέπει να μάθει και να μην πειράζει κάποτε!

Αθανασία, καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ ακόμα να χαλαλίσω το δικό μου σαββατοκύριακο, θα το δω πάντως.

Βίκη, ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ ωραίο να το ακούω από σένα.

Επικοινωνούν με τηλεπάθεια, το ΄χουν πει κι άλλοι ανώνυμε-πλάκα κάνω.

Ιωάννα, ευχαριστούμε, προς το παρόν κάνουμε εμείς τη θητεία μας.

aeriko είπε...

Ta alla paidia katalabainoun ti kanei? Oxi o Kwstakhs, oi upoloipoi.

Gia na pw thn blakeia ths hmeras, Mhpws 9elei na ginei poio social included. h' gia poio logo to blepei asteio na malwnoun allous (an kai nomizw oti kai gw exw perasei apo auto stadio otan hmouna mikros)

Ennoeite oti etoimazetai gia strato me to psarwtiko auto stul ;P