12.7.10

Νέο ασφαλιστικό

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω αν τα πράγματα θα είναι καλύτερα ή χειρότερα με το νέο νόμο για τα της αναπηρίας. Δείτε εδώ, άρθρα 6 και 7.
Υπάρχει άραγε προηγούμενο από τον WHO ή όλα θα εξαρτηθούν από τη δύναμη του κάθε σωματείου μέσα στην ΕΣΑμεΑ, θα δούμε.

3 σχόλια:

athanasia είπε...

Mοιάζει να θέλουν να "εξορθολογίσουν" το σύστημα, το οποίο μοιάζει καλό σε μια χώρα όπου οι πάντες μισούν την αναπηρία αλλά θέλουν να πάρουν αναπηρική σύνταξη.

Επί της εφαρμογής όμως, θέλω να δω αν θα σέρνουν για επαναληπτικές εξετάσεις όσους δεν υπάρχει περίπτωση να "θεραπεύθηκαν" λίγο πριν...

Ανώνυμος είπε...

Απο το παραπανω σχολιο της Αθανασιας, μου ηρθε στο μυαλο ενα σχολιο του Ζαν Λουι Φουρνιε απο το 'που παμε μπαμπα' που πολυ μ'αρεσει. Λεει οτι απο το 1991 που καταργηθηκε η απαλλαγη απο τα τελη κυκλοφοριας για τους γονεις παιδιων με μονιμη αναπηρια,χαθηκε και το ενδιαφερον να αποκτα κανεις αναπηρα παιδια.Αντεχω τον αυτοσαρκασμο καποιες φορες.Αννα.

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, όντως καλό ακούγεται κ είναι απίστευτο που δεν ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά στην εφαρμογή κάποιος τρόπος θα βρεθεί να καταστρατηγηθεί.

Άννα, καλημέρα, ευχαριστώ για τη βιβλιοπρόταση, θα το αγοράσω. Το ΄χα πάντα απορία πόσοι συγγραφείς αναφέρονται στην αναπηρία, ο Οέ είναι ένας που ΄χω βρει.