16.10.07

Λένι ο Βρωμόστομος

Είναι γεγονός ότι οι παππουδογιαγιάδες από την πλευρά μου είναι ενίοτε ελαφρώς βρωμόστομοι.

Συντετριμμένη ομολογώ ότι κι εγώ ακόμα έριχνα ορισμένα ελαφρώς άκομψα, αλλά όχι πλέον.

Στην οδήγηση βέβαια πάντα ανάβουν τα αίματα, διότι Αθήνα και ήρεμη οδήγηση είναι δυο ασύμβατες έννοιες. Χάρη στο Ρίκο όμως, που μ’ έχει κάνει άνθρωπο από πολλές απόψεις, το ‘κοψα κι αυτό. Πώς έγινε: τον καιρό που ο μικρός έλεγε πέντε λέξεις συνειδητοποίησα ότι δυο εκ των πέντε ήταν το «άντε μλκα» το οποίο είχε συνδυάσει με το κορνάρισμα, κόρναρε η πολιτισμένη μανουλίτσα, σιγόνταρε με τη σχετική ατάκα ο υιός.

Μετά φαγωθήκαμε να τον κάνουμε να κόψει το «άει στο δαίμονα»-την πιο λούμπεν εκδοχή του δηλαδή. Το αντικαταστήσαμε με το «α στο καλό» και ιδού ποσο βίωμα του έγινε.

Προχτές είχε έρθει ο παιδίατρος ο οποίος παθιάστηκε με τα ενδοπασοκικά και κάποια στιγμή έριξε ορισμένους διαόλοι. Γυρίζει ο Ρίκος, με κοιτάει έκπληκτος και μου λέει «ο γιατρός μίλησε α στο δ%&^, δε μιλάμε α στο δ#$%^, μιλάμε α στο καλό!». (μιλάω=λέω στα ρικίστικα)

Τελείωσα την Πέμπτη Γυναίκα και κάνω μια δυναμική εισαγωγή στον τρελοαυστριακό Μπέρνχαρντ, Ο μίμος των φωνών.

5 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Γειά σου βρε Μαρινέλα μου που και τα μπινελίκια ακόμη τα κάνεις " προσευχή"στα χείλη του
Ρίκου σου-μας-

Μαριλένα είπε...

Λυγερή,
τέτοια λες κ δε γλιτώνεις το βραδινό τηλ μόλις τους παρκάρω για ύπνο!
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Η Λυγερη ειναι φοβερο ατομο,εκτος απο φοβερη προσωπικοτητα εχει και λογο που τσακιζει.Σε καποιους διαξιφισμους στο παρελθον στο νοηση,αφησε το στιγμα της.

Σωστος ο Ρικος και ...ρομπα ο παιδιατρος.

Μαριλένα είπε...

Συμφωνώ για τη Λυγερή. Δεν την έχω γνωρίσει από κοντά ακόμα, αλλά μου θυμίζει μια αγγλίδα μαμά που έβλεπα στις κασέτες του σεμιναρίου του Early Bird. Είχε ένα παιδί που δεν έλεγε λέξη, σχετικά βαριά περίπτωση αυτισμού. Ο μικρός ήταν φανατικός λάτρης των μπισκότων. Η γυναίκα αφού έμαθε, του έφτιαξε το δωμάτιο κι έβαλε τα μπισκότα ψηλά, τον ανάγκασε αρχικά να δώσει την pecs κάρτα και μετά να πει και biscuit. Πολύ σαρωτική προσωπικότητα η mother, φαινόταν ότι δεν έχει γεννηθεί για να της αντισταθούν πολλά και σίγουρα ο αυτισμός δεν συγκαταλεγόταν μέσα σ' αυτά.
Μαρία, το μέιλ σου ισχύει? Έχω προβεί σε τόσο ρομαντικές λογοτεχνικές προτάσεις ματαίως?

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Κορίτσια ,
Η λυγερή δεν είναι τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο από μια μανούλα που της έλαχε…..άντε που επιλέγει ( κατά την προσφιλή της άποψη ) να εκτελέσει όπως και εσείς θεϊκές εντολές…
Τώρα αν τα λέει τα πράγματα « με το όνομά τους,» ε , τόσα χρόνια
στο κουρμπέτι,( Στο δώσε πάρε της ζωής ) να μην τα τσακίζει όλα και να μην τα μαχαιρώνει καλή μου Μαρία ??

Η Noesi.gr η σελίδα για την Ειδική Αγωγή και την ψυχική Υγεία είναι είναι ένας πολύ προσεγμένος φιλόξενος τόπος στην μπλογκοσφαίρα, που δίνει βήμα σε όλους να τοποθετηθούν. Είναι υγιές να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις κα να κατατίθενται με σεβασμό πάντα μεταξύ των αντιγνωμούντων. ..
Είναι πολλά τα κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ των μελών της
Νoesi και μεγάλη η τρυφερότητα και η παρηγοριά που αναδεικνύεται μέσα από την επικοινωνία τους..

Εμένα τώρα που μούγινε σινιάλο από τούτο δώ το blog του Ρίκου, της μάνας του και της παρέας τους., τι να κάνω μου λέτε???