1.2.08

Αισθήσεις-(παραπλανητικός, πολλά υποσχόμενος τίτλος)

Δυο μέρες τώρα ήμουν σπίτι και το μεσσιανικό σύνδρομο ήταν σε έξαρση-αν όχι όλον τον κόσμο, το φτωχό μου γιο όμως σίγουρα θα τονε σώσω! Μου κόλλησε σώνει και καλά να μάθουμε τις αισθήσεις. Το Μάιο (?) περνάμε ΚΔΑΥ και πιστεύω ότι οι αισθήσεις θα ΄ναι σοσάκι, που λέγαμε και το πάλαι ποτέ. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν υπάρχει πρεμούρα για τα ΚΔΑΥ, απλώς επιχειρούμε να γράψουμε ένα γελαστικό πρόλογο).

Έχω πάρει ένα συμπαθέστατο παιχνίδι για την εκμάθησή τους-αν βρω λινκ θα βάλω. Προσπαθούμε να μάθουμε το ποιηματάκι «τι κάνουμε με τα μάτια? Βλέπουμε! κ.ο.κ» συνοδεύοντας το λεκτικό κομμάτι από έντονες χειρονομίες.

Στα μάτια κλείνουμε ο ένας του άλλου και λέμε, βλέπουμε, δε βλέπουμε. Η δε μανούλα κάνει κι ένα γούρλωμα, την επιτομή του χαριτωμένου.

Στη μύτη ρουθουνίζουμε εκ περιτροπής ως χοίροι πάνω από μια cK one.

Στο στόμα κάνουμε τους χαριτωμένους ήχους ότι ρουφάμε μια σούπα ή πλαταγίζουμε τα χείλια-εξίσου σέξυ με το ως άνω γούρλωμα, ο δε συνδυασμός γούρλωμα-ρούφηγμα μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για τον ανύποπτο θεατή.

Μετά με τα χέρια πιανόμαστε και τέλος με το αυτί ψιθυρίζουμε ή φωνάζουμε ο ένας στο αυτί του άλλου (κατά σατανική σύμπτωση εγώ είμαι πάντα αυτή που ψιθυρίζει στο αυτί του κι ο Θόδωρος αυτός που φωνάζει στο δικό μου).

Σκέφτομαι όλο αυτό το σύνδρομο Τουρέτ (=νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από πλήθος τικ, ή τον εμπεδώνουμε το Σακς ή δεν αξίζει να λέμε ότι τον διαβάζουμε) τη μούτα και το νάζι να το προβάρω κι απόψε στο σούπερ μάρκετ με το Θόδωρο. Πόσο να θιγούν αν αρχίσουμε τα "πφφφφφ βρομάει" πάνω από τα κρεμμύδια?

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τον εμπεδώνετε, τον εμπεδώνετε :)

Δύο φορές έχω διαβάσει το ποστ και χαμογελώ ακόμη.

Και βεβαίως να το δοκιμάσετε στο super market καθόλου δεν θα προσβληθούν τα κρεμμύδια πιστεύω.

Όσο για εμάς τους κατατονικούς αγοραστές μια γερή δόση Τουρετ
είναι ό,τι πρέπει.

Καλή σας μέρα και Καλό μήνα

Μαριλένα είπε...

Και πού να δείτε, holy, αν περάσω και στο Λούρια τι έχει να γίνει :-).

Αν έχετε βιβλιοπροτάσεις που θα μας ξεστραβώσουν ή συναρπάσουν, παρακαλώ μη διστάσετε.

Καλή σας μέρα ομοίως.

Αθήναιος είπε...

Τί είναι το ΚΔΑΥ και πού βοηθάει; Μπορεί να έχουν κι άλλοι την απορία, γιαυτό ερωτώ.

Μαριλένα είπε...

"ΚΔΑΥ" και "βοηθάει" παρά τη σχετική ομοιοκαταληξία παίζει και να είναι εντελώς αντίθετες έννοιες :-).
"Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης" σημαίνει, και είναι ένας από τους φορείς-με το νέο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή ο ισχυρότερος πλέον-οι οποίοι αξιολογούν και κατευθύνουν εκπαιδευτικά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ελλείμματα, αναπηρίες κλπ. Δεν έχω ακόμα ίδια πείρα, αν κρίνω από το πώς λειτουργούν οι υπόλοιποι φορείς που ασχολούνται με την Ειδική αγωγή-σύμβουλοι, σχολεία με ένταξη, υπουργείο-θα είναι βοήθα Παναγιά-επιεικώς κ για να μη βρίζουμε τα θεία, μέρες που 'ναι.
Προς το παρόν επιφυλάσσομαι.

athanasia είπε...

Καλημέρα!

Πλάκα έχει. Θυμάμαι και τα δικά μας. Με την ευκαιρία, ο Ρίκος έχει εμμονή με τις μυρωδιές? Η Χριστίνα είχε και, ως ένα βαθμό, έχει ακόμη. Όσο για τους ήχους, το αστείο είναι ότι η ίδια μιλάει δυνατά (το άκρο αντίθετο από μένα, σαν τα δικά σου με τον ψίθυρο και την αγριοφωνάρα) και ενοχλείται από τους θορύβους που δεν έχει προκαλέσει η ίδια. :)

Υ.Γ. Για τον Αθήναιο: Τα ΚΔΑΥ είναι Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης, υποτίθεται ότι η δουλειά τους είναι να κατευθύνουν σε περίπτωση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών.

Μαριλένα είπε...

Αθανασία :-),
ο Ρίκος τη νύχτα μιλάει σιγά, έχει φοβερή πλάκα, πώς ένα φωνακλάδικο παιδί τη νύχτα μπαίνει αυτόματα σε mode ψιθυρίσματος.
Επίσης, μεγάλη απέχθεια με εμμονή απέχουν ελάχιστα για το μικρό, εκεί που δεν πειθόταν με τίποτα να μυρίσει το άρωμα τώρα κάπως το συνηθίζει, δεν αποκλείω αύριο να τον βρω με το βαποριζατέρ ανά χείρας.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Το "εάν με κόψετε την κάτσατε" και τη σχετική χειρονομία τη μάθατε;
Επίσης να δουλέψετε τις μυρωδιές καθότι Μάιος και τα λουλούδια ανθίζουν, είμαι σίγουρη λοιπόν ότι οι μυρωδιές συγκαταλέγονται στα σούπερ σος.
Καλό σας σ/κ
Υ.Γ. Πρασκευή είναι!! είμαι σίγουρη ή μήπως δεν είναι;
:))))))

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Τη πάτησα δε ξέρω σίγουρα εάν είναι Παρασκευή, αλλά Πρασκευή δεν είναι σίγουρα!!!!!!

Μαριλένα είπε...

Νερίνα, είναι Πρασκεύη και είμαστε πρα πλύ χαρούμενοι.
Όσον αφορά τις άσεμνες χειρονομίες, θα σας παρακαλέσω να μην ξαναγραφτούν τέτοιες κακοήθειες στο σεμνό αυτό μπλογκ, σιγά μην το ντύσουμε gangsta's paradise το τέκνο για να το πάμε. Για μαζευτείτε πρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΔΑΥ : προσεξε τι σε συμφερει να φανει εκει ..Πριν πας να ξερεις τους στοχους σου, τί επιδιωκεις απο την εξεταση του Ρικου , πχ γνωματευση για κανονικο σχολειο με παραλληπη στηριξη, κατι αλλο ισως? Πρεπει πριν πας να ξερεις τι επιδιωκεις ,η γνωματευση τους εχει αυτο που λεμε power και η εκτιμιση που κανουν ειναι χειροτερη απο αυτο που φανταζεσαι.Οταν θα πας εκει θα πρεπει σιγουρα να ξερεις τί ζητας απο αυτους και να το απαιτησεις.

Μαριλένα είπε...

Μαρία, με μπλέκεις. Ο Ρίκος έχει συγκεκριμένες ικανότητες και δυνατότητες, μην κοιτάς που λέω να του μάθω κλπ, ό,τι είναι εκεί θα φανεί, ίσως χειρότερος αν δεν είναι οι μέρες του. Να τους παραπλανήσει και αν θεωρηθεί υψηλότερου επιπέδου από αυτό που είναι δεν γίνεται.
Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι θέλω, αν θα προχωρήσει καλύτερα σε ειδικό σχολείο ή με συνοδό. Από την άλλη πιστεύω ότι θα προτείνουν ό,τι και η ΕΘΜΑ, ξανά νηπιαγωγείο κ βλέπουμε την επόμενη χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

http://exwtico.wordpress.com/

Τελικά το μπλογκ πήρε άλλη μορφή, ιδού!

Καλό μήνα!

Μαριλένα είπε...

Sexton, σ' ευχαριστώ, σπεύδω να δω :-).