8.2.08

Να τον κατευθύνω προς το blogging?

Μπορεί ο μικρός να αποφασίζει να μιλήσει ακολουθώντας εσωτερικές χαοτικές διαδικασίες, δηλαδή να τον ρωτάς το όνομά του με τις ώρες και να σε αγνοεί, αλλά όταν πρόκειται για καταγγελία θα την κάνει αααβάδιστα.

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη κάρτα του προγράμματος είναι η «λέω τα νέα μου». Σημαίνει πως γυρίζοντας σπίτι πρέπει να θυμηθεί και να κατονομάσει τα βασικά πράγματα που έκανε στο σχολείο. Φυσικά δεν είναι κάτι αυθόρμητο, το έχει μάθει, αρχικά με εικόνες, του τα ‘λεγε ο μπαμπάς του κρατώντας τον πακτωμένο κι εκείνος τα επαναλάμβανε, μια φορά το ‘χει εμπεδώσει.

Χτες, στην ερώτηση της γιαγιάς που τον παρέλαβε από στο σχολείο κι αναρωτήθηκε πώς πέρασε, μετά τα αναμενόμενα «έπαιξα, ζωγράφισα, ΔΕΝ πέταξα τουβλάκια» έσκασε η βόμβα: «η κυρία Ρεβέκκα-η νηπιαγωγός-μού έφαγε την τυρόπιτα». Η συνοδός, ελαφρώς εκπλησσόμενη και γελώντας που ο Θόδωρος το πρόσεξε και το μετέφερε, τής εξήγησε ότι η κυρία Ρεβέκκα δοκίμασε λίγη τυρόπιτα από το πιάτο του.

ΥΓ1. Η αλήθεια είναι ότι κάτι άλλο-πολλά άλλα-μπορούν να περάσουν για το μικρό στο ντούκου-θυμάμαι την κλασική ερώτηση των ψυχιάτρων "αν το παιδί σας δει εξωγήινους στο μπαλκόνι, θα ΄ρθει να σας το πει?", η απάντηση είναι "define εξωγήινους". Όταν του παίρνεις το φαγητό από το πιάτο όμως, του πατάς τον κάλο, οπότε και θα το θυμηθεί και θα το κοινοποιήσει.

ΥΓ2. Πιστεύω ότι το επόμενο βήμα είναι πλέον το blogging, το παιδί έχει πιάσει το νόημα και έχει και στοιχεία, «μετά από τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση, τώρα ανάλγητοι δημόσιοι λειτουργοί μάς παίρνουν και τη μπουκιά από το στόμα».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ακριβώς υπονοείτε στο δεύτερο υγ σας ;
πως οι δημόσιοι λειτουργοί διεργάζονται αποκλεισμό όλων ημών -των εκτός δημοσίων τειχών - από το βλόγιν ;

Μαριλένα είπε...

Εεε, δεν εννοούσα αυτό, αλλά επειδή είμαι στη μέση του δικού σας Pickman's model να σας απαντήσω αργότερα?

Αθήναιος είπε...

Χαχαχαχα! Γεια σου ρε Ρίκμαν! Δώσε χωρίς έλεος όσους επιβουλεύονται τις μπουκιές μας!!!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Μα τη τυρόπιττα του παιδιού;;;
Θα πρότεινα να τον κρατήσεις για όσο καιρό μπορέσεις μακρυά από το μπλογκινγκ μη σας ξεφωνίσει και εσάς.
Καλή σας μέρα

athanasia είπε...

Ωραίος ο Ρίκος!

Τον ρώτησε άραγε η κυρία Ρεβέκκα αν μπορεί να δοκιμάσει λίγη από την τυρόπιττά του? Ή απλώς του βούτηξε ένα κομμάτι? Υποθέτω, συνέβη το δεύτερο.

Κάτι τέτοια πάθαινε κι η Χριστίνα και, πρώτον, έτσι έπαψε σιγά-σιγά να βουτάει από τα δικά μας πιάτα(όταν πάθεις καταλαβαίνεις, δεν φτάνουν οι συμβουλές) και, δεύτερον, δίνει πρόθυμα ένα κομματάκι αν της το ζητήσεις.

Μαριλένα είπε...

K.K.Μοίρη, Κινγκ , λίγα να λέμε πολλά να καταλαβαίνουμε. Δεν ξέρω αν προτίθενται να το κάνουν ΚΑΙ αυτό, πάντως η επίθεση ξεκίνησε από τη ΔΙΚΗ μας τυρόπιτα.

Στο λαιμό να τους κάτσουν, Αθήναιε :-).

Νερίνα, εσύ θεματοφύλακα του απορρήτου μη μιλάς, λέξη είπα!

Αθανασία, είναι μια εμμονή που ξεκίνησε από μια τραυματική εμπειρία που προκάλεσα-ήπια την πορτοκαλάδα του-κ φυσικά μήνες τώρα με κυνηγάει αυτό το "δε θα την πιει η μαμά, εγώ θα την πιω", με κοιτάνε γύρω σαν τη μάνα που τρώει κ του παιδιού δε δίνει.

Ανώνυμος είπε...

να τον κατευθύνετε.
βεβαίως και ναι!

και ... εύχομαι να μην έχει blog η κυρία Ρεβέκκα :))

Μαριλένα είπε...

Holly, μακάρι να ΄χει, να γίνει κανένα flame τς προκοπής, "βαρυστομάχιασα προχτές δοκιμάζοντας κλπ" αυτή, "στο λαιμό να σου κάτσει, γρουσούζα" εμείς.