2.4.08

ΚΔΑΥ, συνάντηση πρώτη

Ιδού, φιληνάδαι, γιατί άργησα να γράψω σήμερα, ήταν η πρώτη συνάντηση στα ΚΔΑΥ με την κοινωνική λειτουργό. Η συζήτηση ήταν φυσιολογική-ευτυχώς δε μας ρωτήσαν τα τρελά στατιστικά με τους λουτρομκαμπινέδες που έλεγε η Μαρία-αλλά κατά τ’ άλλα δεν βγήκε και ιδιαίτερο ζουμί.
Bulletinia δικά μου, συμπεράσματα δικά σας (δικά σας! και στρέφει το μικρόφωνο):
  • σχολείο που να απευθύνεται ή να ειδικεύεται σε παιδιά με αυτισμό μέτριας ή υψηλής λειτουργικότητας δεν υφίσταται. Ένα σχολείο στο Αιγάλεω έχει ιδρυθεί στα χαρτιά από την περασμένη χρονιά, αλλά δεν κόβει και κανείς το κεφάλι του για το πότε θα λειτουργήσει.

  • η κοινωνική λειτουργός ήταν πρόθυμη, αφού ακολουθήσουν κι οι εκτιμήσεις των υπολοίπων, είτε να μας γράψει παράλληλη στήριξη είτε αν θέλουμε ειδικό δημοτικό να το προτείνει.

  • για την παράλληλη στήριξη ισχύει ό,τι για την ένταξη, το αν θα εγκριθεί και θα σταλεί άνθρωπος είναι αποτέλεσμα αλγορίθμου μη γραμμικής πολυπλοκότητας. Φαντάζομαι διάφορους τύπους του υπουργείου σε σκηνικό μπαρμπουτιέρας να ρίχνουν τα ζάρια για το ποιες θέσεις παράλληλης στήριξης θα πληρωθούν, όχι ακριβώς στοχαστική διαδικασία με λίγα λόγια.

Βλέπουμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτα που σου ειπε ειναι τα τυπικα-τριχες , θα σου πω απο το τηλ. τί χρειαζεται.Αλλα αν καταλαβα καλα , πιστευει οτι και το κανονικο σχολειο με παραλληλη στηριξη ειναι μια πιθανοτητα.

athanasia είπε...

Κι είχα μια ελπίδα ότι, μετά από τόσα χρόνια που ψάχναμε εμείς, κάτι πιό συγκεκριμένο θα είχαν να σου πούν από την κασέτα...

Επαφίεμαι στη Μαρία (για τον χειρισμό) και στον παιδοψυχίατρο (για το τί να ζητήσεις).

Καλό κουράγιο! :)

Μαριλένα είπε...

Μαρία, συμφωνώ, θα δούμε, να μου πεις. Προσοχή, δεν έχει δει Θόδωρο, από τα χαρτιά μόνο.

Αθανασία, αυτό ήθελα να γράψω κλείνοντας το ποστ κ το ξέχασα, είμαστε πάντα Κάιρο.

Πήρα το γιατρό που μου είπατε-τρομαχτικά ευγενής και αναλυτικός-και μας σημείωσε για μετά την Κυριακή του Θωμά.

Επίσης απόψε θα πάω σε μια συνάντηση γονιών που γνώρισα στη συνάντηση του Asperger Hellas κ θα ρωτήσω γιατί μού 'χουν πει για διάφορα δικαστικά σε σχέση με τα εκπαιδευτικά-θα ενημερώσω. Φιλιά.

roula karamitrou είπε...

Μαριλένα, δύναμη με τους καρεκλοκένταυρους :)
Να πω, μόνο, ελπίζοντας να μη σε ζαλίζω με πράγματα που ήδη ξέρεις ότι τα ΚΔΑΥ,μέχρι στιγμής, αξιολογούν και προτείνουν μεν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν και να υποστηρίξουν την επιλογή του γονιού που μπορεί και να μη συμφωνεί με την πρότασή τους.
Καλό απόγευμα.

mamma είπε...

Αυτό είναι τρέξιμο... κουράγιο για καλά ξεμπερδέματα Μαριλένα.

Μαριλένα είπε...

Ρούλα, σ' ευχαριστώ, καλά κάνεις κ το γράφεις αυτό που γράφεις, θα δούμε τι θα γίνει. Φιλιά.

Mamma, κε αφτό θα περάση, που έλεγε ο Μποστ, σ' ευχαριστώ. xx