17.4.08

Μια και σήμερα

Όπως θα θυμούνται οι πλέον πιστοί των αναγνωστών, κάποια στιγμή είχαμε καθιερώσει τη χρήση ενός εβδομαδιαίου προγράμματος, για να γλιτώσουμε από το «Ερέτρια αύριο» που ζητούσε συνεχώς ο Ρίκος. Και είχε δουλέψει και δεν είχε δουλέψει. Το καλό ήταν ότι είχε μάθει το χτες, το σήμερα και το αύριο, αλλά δεν του είχε δώσει ακριβώς τη σιγουριά του πότε είναι το πολυπόθητο σαββατοκύριακο και η Ερέτρια. Επειδή ο Ρίκος έχει πάθος να μετράει κανονικά αλλά και αντίστροφα (όχι φοβερά πράγματα, κανονικά μέχρι το 20 και αντίστροφα από το 10 και κάτω), κάποια Κυριακή έπεσε η ιδέα, «πέντε φορές σχολείο και μετά Ερέτρια». Οι «φορές» πάνε σιγά σιγά να γίνουν «μέρες» κι ο Ρίκος ξυπνάει κάθε μέρα με νέο σύνθημα «άλλες τρεις φορές σχολείο και μετά Ερέτρια».

Artist formerly known as Rikos: μιλούσα στο τηλ. με έναν άνθρωπο που ξέρει το τέκνο μόνο από το blog, δε γνωριζόμαστε προσωπικά. Ρίκο τον ανέβαζε, Ρίκο τον κατέβαζε και δικαίως. Αν προσθέσουμε ότι η πεθερά μου αυτό το εκ Κύπρου προερχόμενο καταπληκτικό υποκοριστικό το έχει κάνει Ρι-ρίκο, καταλαβαίνει κανείς ότι ήρθε ο καιρός να το αφήσουμε πίσω μας προτού μείνουμε Ριρίκοι για μια ζωή.

Άρα Θοδωρής πλέον, ε και σε στιγμές έξαρσης αν ξεφύγει και κάνα «Ρίκο!» δεν έγινε και τίποτα.

(Ε ναι, με την άδεια προ των πυλών, με ένα μέιλ που μου έφτιαξε το κέφι φοβερά πρωινιάτικα-σ’ ευχαριστώ πολύ-πού να γράψει κανείς κάτι ελάχιστα πιο συγκροτημένο..)

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ιδιο κανει και ο Παυλος, καθε μερα που γυριζει απο το σχολειο βαζει σταυρουδακι διπλα απο τη μερα που μολις τελειωσε και λεει ποσες μερες εμειναν μεχρι τις "πρασινες μερες".
Ηδασκαλα της παραλληλης εφτιαξε το ιδιο προγραμμα και στο σχολειο ,μεγαλο και απο διπλα εχει ενα βελακι που ο Παυλος καθε μερα το μετακινει και λεει ποσες μερες εμειναν.Τωρα ετοιμαζω το ετησιο που ειχα και προπερυσι και που ειναι τεραστιο σε μεγεθος αλλα μολις το τελειωσω θα σου στειλω φωτο.

Πες στη συνοδο του ...ΘΟΔΩΡΗ να δοκιμασει να κανει και αυτη το ιδιο στο σχολειο, με τον Παυλο παντος βοηθησε πολυ να βλεπει το προγραμμα του τοσο στο σπιτι οσο και στο σχολειο.
φιλακια

Ανώνυμος είπε...

παντως(αντι για παντος)

mamma είπε...

Απαιτώ να αντικατασταθεί το "πιστοί" με το "παλιοί" διότι θίγει εμάς τους πιστούς πλην νέους αναγνώστες αυτού του blog:-P

Με γειά τα κέφια... :)))

ΥΓ. Γειά σου Θεόδωρε!

athanasia είπε...

Kαλημέρα Μαριλένα και Θοδωρή (αν κι εμένα μου άρεσε το Ρίκος, όχι το βέβαια το Ριρίκος...)!

Καλημέρα πιστοί (νέοι και παλιοί) συναναγνώστες/τριες!

Η αναμονή-προσμονή και τα ατέλειωτα μετρήματα... Μπορεί να με κουράζει συχνά (η Χριστίνα κατεβάζει και βαλίτσες ένα μήνα τουλάχιστον πριν τις διακοπές και θέλει και να γεμίσουν, να είναι έτοιμες, να τις βλέπει όσο περιμένει), αλλά μόλις μου περάσει το χαίρομαι κιόλας (σκέψου πόσοι άνθρωποι δεν προσμένουν με λαχτάρα γιατί βασικά δεν ευχαριστιούνται με τίποτα). :)

Μαριλένα είπε...

Μαρία, ετήσιο, σοβαρολογείς? Αυτό κι αν είναι project! Στο νηπιαγωγείο παίρνει καθημερινά μίνι πρόγραμμα με τη μέρα κολλημένη πάνω.

Mamma, δηλαδή να υποθέσω ότι δεν έχεις την εικόνα του εβδομαδιαίου προγράμματος του Ρίκου μέσα στο μυαλό σου?

Αθανασία, αν σ΄αρέσει το Ρίκος το κρατάς, κι εγώ εδώ στο blog σκέφτομαι να το κρατήσω, τελικά, διότι όσοι δε μας βρίσκουν από την αναζήτηση "Αφέντρες και δονητές" βλέπω ότι ψάχνουν με το "Ρίκος". Τι ωραία προσέγγιση για την αναμονή της Χριστίνας!

athanasia είπε...

Ορίστε, Μαριλένα, βλέπεις ότι ο λαός σου ψάχνει "Αφέντρες και Δονητές". Μάλιστα, παντού υπάρχει σπίρτο, έτσι για να μη νομίζουμε...

[Λες να βρεθείς σε κανέναν aggregator μαζί με άλλα kinky sites λόγω τίτλου του συγκεκριμένου ποστ? Θα έχει μεγάλη πλάκα, θα χαλάσει το image μας ως μαμάδες με προβληματικά παιδάκια...]

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο βρε Μαριλενα, οταν κανεις κατι , το κανεις σωστα σε 0τι αφορα τον αυτισμο.
Το ετησιο προγραμμα θα πιασει ενα ολοκληρο τοιχο στο διαδρομο, κυκλικο , με εποχες , φωτο του Παυλου,ολες τις δραστηριοτητες του ετους κλπ.

ΥΓ εχω τον μικρο στο σπιτι πολυ αρρωστο , η μαγικη λεξη "αναθεση" δουλευει απο χθες στο φουλ,αρχισα ομως να βαριεμαι.
φιλακια

butterfly είπε...

Twra egw ti na pw? Oti iksera admin sth sxolh pou eixe hmerologio panw apo to kefali tou kai evaze x stis "meres mexri na xionisei"?

Kalo Savvatokyriako!

butterfly είπε...

H mhpws na mou pw oti den einai Paraskeyh?

roula karamitrou είπε...

Α, ρε mamma, πάλι στην καρδιά μου μίλησες!
Βρε, Μαριλένα το χουν οι Θοδωρήδες...ξέρουν ότι ούλοι φυλακισμένοι είμαστε και μετράμε τ'ανάποδα:)
Καλησπέρα, πιστοί αναγνώστες του¨"Αφέντρες και Δονητές"

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Τι να πω εγώ που για να κεντράρω τη Παρασκευή στη βδομάδα πρέπει να μου το πεις τουλάχιστον 10 φορές.
όσο για τα περί Ρίκου ή Θοδωρή, ισχύουν τα γνωστά περί ρόδου του Σαιξπήρου...
Καλό βράδυ σε όλες σας

aeriko είπε...

Η αληθεια ειναι οτι και εγω στην αρχη μπερδευα οτι Ρικος και Θοδωρης ειναι το ιδιο προσωπο. Εβλεπα στη φωτογραφια 2 παιδια και πουθενα το Θοδωρης. Προτιμω και γω το Ρικος...

Συμφωνω με την mamma για τους νεους και πιστους αναγνωστες:P

Ελπιζω να καταλαβω τα γραμματα τωρα γιατι το εχω γραψει 5 φορες το σχολιο:(

Μαριλένα είπε...

Butterfly, autism and engineering, είναι γνωστά αυτά :-).

Ρουλάκι μου, τι αισιόδοξη οπτική! :-)

Φωτούλα, τι λέει ο Σέξπηρ? Εγώ ξέρω μόνο το ένα ρόδο είναι ένα ρόδο είναι ένα ρόδο.

Aερικό, για σένα ΚΑΙ μόνο για σένα το βγάζω σήμερα, αλλά φεύγοντας για διακοπές θα το ξαναβάλω-λυπούμαι.