5.5.08

Διακοπαί, τα καλά των


Κορίτσια, που διαμαρτυρηθήκατε για το προηγούμενο, πάμε όντως σε κάτι πιο ευχάριστο, καθαρόαιμο κείμενο ρικίστικα και αυτισμός σήμερα.

Διακοπές, τα ευχάριστα του φετινού Πάσχα: θυμάμαι ένα κείμενο της Ακρίτα που έλεγε για τις παιδικές ζωγραφιές με τα χέρια-μούτζα και τους περήφανους γονείς που τις επιδεικνύουν. Όντως τέτοια είναι η περίπτωσή μας εδώ. Ο μικρός ζωγραφίζει με άνεση πλέον καραγκιοζάκια σαν της φωτο. Αφού τα τελειώσει βάφει από πάνω όλο το χαρτί ροζ με ασυγκράτητη ευχαρίστηση.

Άλλο καλό ήταν ότι ξυπνώντας μια μέρα, μού είπε κάτι που είδε στον ύπνο του κι έτσι είπαμε λίγο για τα όνειρα-και μάλλον αντελήφθη τη διαφορά και την έννοια του ονείρου.

Επίσης συνειδητοποίησε την έννοια των διακοπών=κλειστό σχολείο, συνδέσαμε λίγο και το Πάσχα με τα κόκκινα αυγά

Ενθαρρυντικό ήταν και το ότι έπαιξε ποδόσφαιρο (και ζήτησε πολλάκις να ξαναπαίξει) με ένα παιδάκι που μένει δίπλα. Τον έλεγε βέβαια Λαυρέντη (ή Σπύρο) όπως λένε τα παιδιά που παίζει ποδόσφαιρο στο νηπιαγωγείο και έπρεπε να του υπενθυμίζουμε ότι τα εν λόγω παιδιά είναι στην Αθήνα, άλλος είναι τούτος ‘δω. Κάθε φορά έδειχνε γνήσια απορημένος με την επισήμανση. Είτε με τη διάκριση των προσώπων είναι το πρόβλημα (το ΄χω ξαναεντοπίσει), ή λόγω συνήθειας λέει τα ίδια ονόματα ή έχουμε περίπτωση χαμένων τριδύμων και το παιδί αδίκως πάμε να το βγάλουμε τρελό.

Φυσικά θα ακολουθήσει κείμενο με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Διακοπές, τα εκνευριστικά»-γιατί μ΄ έχει πιάσει αυτή η μανία με τα τάχαμου teasers δεν ξέρω.

9 σχόλια:

mamma είπε...

Καλημέρα!
Τι όμορφα καραγκιοζάκια!

ΥΓ. "τάχαμου teasers" τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής;

aeriko είπε...

αχχχ πολυ χαιρομαι που αρχισαν τα κανονικα ποστ!!!!

Τελεια ζωγραφια! και εγω τις ιδιες κανω ακομα:)

Να παει ο Ρικος στη Νικολουλη για συνεργατης, εχει ταλεντο και δεν το αναγνωριζεται...Προσπαθει να συνδεσει την χαμενη οικογενεια:)

Καλημερα σας!!!!!!

@mamma

Αν δεν κανω λαθος εννοει οτι δινει στοιχεια για την συνεχεια, αλλα παλι ειναι πρωι και δεν εχω πιει καφε ακομα οποτε μπορει να λεω βλακειες!!!!

athanasia είπε...

Ωραία, ζωγραφιές! Και πρόοδος Ρίκου! :)

Ένδιαφέρον αυτό με τα ονόματα και τα πρόσωπα. Η Χριστίνα ανέκαθεν είχε το ακριβώς ανάποδο: Ένα όνομα γι' αυτήν σημαίνει "κανονικά" μόνον ένα πρόσωπο, εξού κι αν γνωρίσει κάποιον με το ίδιο όνομα με κάποιον άλλον που ξέρει ήδη, στην αρχή κοιτάζει τον καινούργιο δύσπιστα (φυσαλίδα πάνω από το κεφάλι της: "κάτι δεν πάει καλά εδώ...").

Αν το καλοσκεφτείς, κοτζάμ φιλοσοφικές προεκτάσεις βγάζεις από τη στάση του Ρίκου, συγκρινόμενη μ' αυτήν της Χριστίνας, περί των προσώπων και πραγμάτων και των ονομάτων τους.

Υ.Γ. Καλημέρα σε όλους-aeriko, και χωρίς καφέ μια χαρά το κατάλαβες.. :)

:)

witchofdaffodils είπε...

δεν είναι καραγκιοζάκια αυτά, είναι υπέροχα ροζ πλασματάκια :)

καλώς σας ξαναβρήκαμε!

butterfly είπε...

Τι ωραίο κούρεμα που έχουνε! "Άλλος είναι τούτος εδώ" - λολ! Και πώς του εξήγησες για τα όνειρα;

Μαριλένα είπε...

Mamma, κι εσύ δουλεύεις πολύ κι εγώ γράφω ολίγον ηλιθιωδώς ενίοτε, ο συνδυασμός αποδεικνύεται εκρηκτικός. Εκ μέρους του καλλιτέχνη, ευχαριστώ.

Αερικό, η χαρά είναι όλη δική μου. Αν αρχίσουμε την ψυχανάλυση στο Ρίκο, περί σύνδεσης οικογένειας κλπ τα πιάσαμε τα λεφτά μας, πίστεψε με. Και φυσικά ορθή η ερμηνεία ακόμα κ χωρίς καφέ!

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, μού κάνει εντύπωση αυτό που λες. Ο Ρίκος ενίοτε-πχ στην παραλία ή στην παιδική χαρά αν είναι λίγο μακριά-μπερδεύει κι εμένα. Αν με μπερδέψει με καμιά καλή μάλιστα κολακεύομαι σφόδρα :-).

Μαγισσούλα μας, καλώς σας βρήκα. Μα τι γλυκό σχόλιο, πραγματικά χαμογελάω από την ώρα που το διάβασα :-).

Butterfly, παίζεις με τον πόνο μας, προσπαθώ να τον βάλω να κάνει μακριά μαλλιά και δη υποκείμενα στο νόμο της βαρύτητας, αλλά δεν πείθεται. Στο σχόλιο του no Logo μάλλον θα απαντήσω με μέιλ-sounds scaring....

Μαριλένα είπε...

Butterfly, τι πώς του εξήγησα το όνειρο? Ξυπνάει και μού λέει μπαλόνια, του λέω τι χρώμα ήταν, κόκκινο, ε κόκκινα μπαλόνια το λέει ξεκάθαρα ο ονειροκρίτης, επίκειται συνάντηση με γυναίκα επικίνδυνη και μοιραία.

roula karamitrou είπε...

Άμα σου ξηγούνε τόνειρο και στο ξηγούν και καλά, με αναφορά στις γραφές, τι άλλο θες...Βρε μάνα!:)