30.9.08

Ο καιρός (ου) γαρ εγγύς


Κάποιοι αγοράζουν ρούχα με την προοπτική ότι θα αδυνατίσουν. Εγώ περιηγούμαι στα ηλεκτρονικά αυτιστικογκατζετομαγαζάκια κι αν βρω κάτι άνευ του οποίου δεν μπορώ να ζήσω, ε τότε το αγοράζω, ασχέτως αν είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμο. Έτσι έγινε και μ’ αυτό το υπέροχο ρολόι, άρτι αφιχθέν από τη Νέα Γη μαζί με το μαγνητικό εκπαιδευτικό βοήθημά του.

Μπορεί ο Ρίκος να έχει περίπου δυο χρόνια-υπολογίζω-μπροστά του μέχρι να μάθει την ώρα, όταν έρθει εκείνη η στιγμή όμως σε μια σεμνή τελετή θα του το εγχειρίσω. Πώς το λέει η διαφήμιση, You never actually own a Patek Philippe Silver Lining. You merely look after it for the next generation.

ΥΓ. Φίλτατες, δεν ξέρω τι ακούγατε εσείς χτες μετά το Μορικόνε, στο δικό μου ταξί παιάνιζε το επικολυρικό: «το πουλάω το σπίτι, δε γεμίζει μ’ έναν άνθρωπο ένα σπίτι.»

11 σχόλια:

mamma είπε...

Μήπως να το νοικιάσει; Να έχει κι ένα έσοδο:)

mierdito είπε...

καλημερα!!!

το βρηκα το βρηκα!!!

δεν θελεις να το βοηθησει να παρει εμπειριες, να μαθει για τον κοσμο? Μπορεις να το στειλεις το πακετο απο δω να δει μια αλλη χωρα, αγγλικα ξερει δεν εχει προβληματα προσαρμογης? και οταν μεγαλωσει και αυτο λιγο στο στελνω να κανει παρεα με τον Ρικο. Μεχρι που θα ανακαλυψει οτι γινεται και φρισμπι!

athanasia είπε...

'Αντε, με το καλό η ώρα της σεμνής τελετής!

Υ.Γ.1: Βy the way, δεν μ' ενδιαφέρουν καθόλου τα ρολόγια (δεν έχω κανένα πια), αλλά βρίσκω εξαιρετική τη συγκεκριμένη διαφήμιση: έχω βαρεθεί τα πανάκριβα πράγματα που πετιούνται τον επόμενο χρόνο γιατί είναι "εκτός μόδας", δεν μου αρέσει και η νοοτροπία της "απόκτησης".

Υ.Γ.2: Αν το καλοσκεφτείς, ο στίχος του επικολυρικού είναι σωστός. Αν δεν μοιράζεσαι [πια], ό,τι και να "έχεις" άχρηστο είναι. Στο δικό μου ταξί, πάντως, υπήρχε γυναίκα οδηγός (συμπαθέστατη), χωρίς μουσική. Συνήθως οι νυχτερινοί ταξιτζήδες μου είναι άντρες, άλλοτε με άσματα καψούρο-πληγωμένου εγωισμού (με κάκιστο στίχο, μουσική ασχολίαστη), άλλοτε με κλασική μουσική ή ροκ και υποδειγματική ευγένεια και αποτελεσματικότητα(υποθέτω, βάρδια άνεργου ή οικονομικά ζορισμένου που κάνει δυο δουλειές, και τη νύχτα...).

Καλή μας μέρα, ωραία περάσαμε! :)

Ανώνυμος είπε...

Αθανασια , με τα ταξι , εγραψες ιστορια,
οταν καποτε μας ειχες πει εκεινη την εμπειρια που ειχες μεσα στο ταξι , (που σε περασε για βιζιτου),
ηταν ισως ο,τι καλυτερο εχω ακουσει

ασχετο το σχολιο φιλενας, αλλα μεταξυ δυο δρομολογιων, δεν εχω χρονο να σκεφτω σοβαροτερα

( με πολιορκει μια τρελη αυτιστικομανα, μου εστειλε μηνυμα στο κινητο οτι θελει να μου μιλησει στο σχολασμα, και φοβαμαι να παω στο σχολειο να παρω τα παιδια μου,...)

houz είπε...

Επενδύση σε αυτιστικογκατζετομαγαζάκια με ίσως την υψηλότερη απόδοση.
Μην ξεχνάμε ότι όσο κοστίζαν σε δραχμές πριν απο λίγα μόλις χρόνια κάποια αντικείμενα κοστίζουν σε ευροπουλάκια τώρα.

Όσο δεν για το αν είναι στην μόδα ή αν έχει βγεί καινούργιο μοντέλο ρολογιού μετά απο δύο χρόνια - υπολόγισε - μάλλον το ίδιο θα είναι. Αντε να αλλάξουν το κουτί.

Απόδειξη γνωστές κάρτες με ποιος κάνει ποιό επάγγελμα που έχει καπνοκαθαριστή καθώς και γραμματέα με ταγιεράκι Coco Channel του '80 και γραφομηχανή.

Τα επαγγέλματα αλάζουν οι κάρτες όχι.

Πι-ες 1. Την επόμενη φορά προτείνω να πάτε Πανταζή και να ακούσεις Μορικόνε στο ταξί.

Πι-ες 2. Ξίφος ακονισμένο και έτοιμο για την αυριανή πρωινή.

Πι-ες 3. μαρία-μαρία απλώς δώσε λινκ για kilan-Kafe σε αυτιστικομάνα. Καλύτερη λύση και από περιοριστικά μέτρα δικαστηρίου.

Μαριλένα είπε...

Mamma,α ναρτώ αγγελία ά-με-σα. Και ααααβαδιστα, εννοείται.

Γεια σου αγαπημένο αερικό! Υποψιάζομαι ότι μ' έχετε πάρει στο ψιλό και καθόλου δε θα αρέσει στο σύζυγο που έδωσε τον παρά του όταν του εξήγησα τη μοναδικότητα κ αναγκαιότητα της εν λόγω προμήθειας.

Αθανασία, ναι πολύ καλά ήτανε :-). Συμφωνώ με το 1), συμφωνώ και με το 2).

Μαριλένα είπε...

Μαρία, διαχείριση γονέων κατευθείαν σε παραπέμπω στη βιβλιογραφία, στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Houz.

Και τώρα πολυπληθές αναγνωστικό κοινό, χρειάζομαι τη βοήθεια και τη συσπείρωσή, σου διότι ο Houz μού πέταξε το γάντι. Στο αυριανό ποστ θέλω όλοι (η ντουντούκα κάνει ηχώ "όοολοιοιοιοι") να πάρετε θέση (και δη τη δική μου). 5 ρολόγια silver lining για τα 5 πρώτα αυριανά σχόλια υπέρ μου.

athanasia είπε...

Eντάξει, αλλά τί να περιμένουμε στο αυριανό?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κυρία που γυρνούσε απο τα νταούλια, είμαι ο νυχτοκαματιάρης ταρίφας που σας μετέφερε εξές το βράδυ.

Το γάντι δεν στο έριξε ο καλός κύριος απο τον βορά.
Το είχε ξεχάσει η προηγούμενη μανδάμ στο ταξί και το πήρατε κατα λάθος.
Παρακαλώ όπως το επιστρέψατε ή αν δεθήκατε συναισθηματικά μαζί του να σας φέρω και το άλλο να τα κάνετε σετάκι.

Ευχαριστώ και για την διάθεση ανάρτησης ενοικιαστηρίου. Πονάει το καημένο το παλικάρι, ασε που με τα τεκμήρια θα έχει και πρόβλημα με την εφορία.

Τεσπάν ξαναματαλέω ο καλός κύριος απο τον βορά δεν φταίει.

Παρακαλώ ανηρτήστε το ποστ αυτό αύριο πρωί πρωι να κονομήσουμε και το κλοκ.

athanasia είπε...

Σωστά κύριε ταρίφα μου... Όχι τίποτε άλλο, αλλά μερικές-μερικές που γυρίζουν από κουλτουρέ βραδιές στο Ηρώδειο περιφρονούν τα λαϊκά παιδιά που βγάζουν μεροκάματο κι αστειεύονται με τα τραγούδια τους.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Μια καλησπέρα Μαριλένα μου , ένα φιλί στο Ρίκο .
Κάθε μέρα σε διαβάζω και πάντα το ίδιο σε θαυμάζω και περισσότερο, αν με ρωτήσεις, σ'αγαπώ..
Λυγερή